Ușurare pentru picioare obosite

 

Picioarele obosite și grele de la final de zi pot fi rezultatul unei zile petrecute numai la birou sau statului în picioare pentru o perioadă lungă de timp. Află cum poți evita oboseala picioarelor.

De ce devin picioarele noastre grele și obosite?

Senzația de picioare grele și dureroase este cauzată, în primul
rând, de probleme circulatorii. Lipsa de mișcare și o
creștere în greutate poate cauza stagnarea sângelui la
nivelul membrelor. De aceea, statul pe scaun pentru
o perioadă lungă de timp, fără nicio activitate
musculară care să acționeze ca o pompă, poate
încetini circulația sângelui la nivelul picioarelor,
mai ales în zona inferioară a picioarelor și a gleznelor.

Ce se întâmplă în venele noastre?

Venele au menirea de a duce sângele către inimă. De aceea, ele au valvule valve care permit curgerea sângelui în sus (sens ascedent), însă ( și în același timp) previn fluxul descendent al acestuia. Dacă aceste valvule valve nu funcționează corespunzător, pot provoca umflarea și îngreunarea picioarelor.

Cum poți obține relaxare pentru picioare obosite?

Evită orice ar putea să afecteze fluxul normal al sângelui, cum ar fi statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp, hainele prea strâmte, o baie foarte fierbinte sau epilarea cu ceară fierbinte. În schimb, mersul pe jos, înotul și mersul pe bicicletă sunt activități recomandate pentru îmbunătățirea circulației sanguine. În timpul nopții, cel mai bine este să dormi cu picioarele ușor ridicate și să le întinzi cât mai des.

Pune confortul pe primul plan

Încălțămintea cu inserții speciale de gel sau încălțămintea ortopedică ajută la reducerea presiunii în zonele cele mai sensibile ale piciorului și oferă o mai bună distribuire a greutății pe întreaga suprafață a tălpii.