100 de ani de experiență

 


Știința în folosul picioarelor

Fondatorul nostru, Dr William Mathias Scholl, a dorit să înțeleagă structura și biomecanica piciorului în raport cu restul corpului - iar pasiunea și valorile sale sunt vii și în zilele noastre.


1899

Povestea începe în Chicago, în 1899, unde William s-a mutat la vârsta de 17 ani pentru a lucra într-un magazin de încălțăminte - specializat în încălțăminte confortabilă. Era atât de intrigat de numărul mare al persoanelor pe care le cunoscuse, care sufereau de afecțiuni dureroase ale picioarelor, încât s-a înscris la facultatea de medicină pentru a învăța mai multe despre corpul uman. Și, cel mai important, despre anatomia și fiziologia piciorului.


1904

La puțin timp după ce a devenit doctor în 1904, la vârsta de 22 de ani, a patentat prima sa invenție: Foot-Eazer. Era un produs revoluționar la acea vreme - o inserție plasată în interiorul încălțămintei pentru a consolida și susține arcada piciorului. În 1907, a fondat compania Scholl Manufacturing Co. Inc.


1912

Dedicându-se științei pentru a inventa și dezvolta produse, în 1912, William Scholl a fondat în Illinois, Colegiul de Pedichiură și Ortopedie - care urmă să devină în scurt timp cea mai importantă instituție din domeniu în Statele Unite ale Americii. El a oferit examinări gratuite ale picioarelor și a creat Săptămâna Anuală Națională a Confortului Picioarelor.


Anii `20

În anii `20 a creat prima linie de încălțăminte destinată pentru a avea grija de anatomia piciorului. Un deceniu mai târziu, Dr Scholl a creat dresurile cu compresie pentru ameliorarea gleznelor umflate și a venelor varicoase. Iar în anii `40, branțurile Dr Scholl au fost create și scoase pe piață, devenind foarte repede printre cele mai vândute produse ale companiei.