Picioarele hidratate sunt frumoase, delicate si sanatoase

 

Indiferent de stilul de viata pe care il abordezi, pielea uscata este o problema comuna, in special cea a picioarelor. Aceasta zona este mai sensibila la efectele aerului uscat, deoarece are mai putine glande sebacee decat alte parti ale corpului. Din fericire, nu este foarte complicat sa o poti trata. O simpla rutina zilnica de hidratare este calea catre picioare fine si cu aspect sanatos, plus increderea atrasa dupa sine.

Importanta hidratarii


Cand vorbim de piele uscata, cel mai important este sa o pastram hidratata! Aici intra in discutie o crema buna pentru picioare. Aceasta va fi absorbita in piele, ajutand-o sa retina propria apa naturala in stratul exterior. De asemenea, actioneaza ca o extra bariera, protejand pielea de elementele nocive. Ingredientele nutritive ca Vitamina A sau E, pe care le gasim in Scholl Crema hidratanta, sunt buni combatanti in tratarea pielii uscate. Cremele pot fi folosite regulat, dupa procesul de exfoliere sau doar dupa dus, pentru a mentine pielea hidratata si fina un timp indelungat.

Pielea fina cere exfoliere


Pielea uscata ia nastere din excesul de celule moarte care se formeaza pe suprafata piciorului. Inainte sa aplici crema, de ce sa nu ai parte de un tratament spa acasa folosind un exfoliator precum Scholl Velvet Smooth? Ca sa obtii cele mai bune rezultate, crema se aplica imediat dupa folosirea pilei electronice.

Gata cu hibernarea


Este usor sa ignori ingrijirea picioarelor pe perioada lunilor de iarna, in timp ce le tinem lejer in ciorapi grosi si cizme. Expunerea lor nu este foarte tentanta in acest moment. Chiar si asa, daca nu sesizezi prezenta pielii uscate in aceasta vreme, te vei intoarce de unde ai inceput atunci cand sandalele si papucii iti apar in garderoba! De ce sa nu le oferi picioarelor ingrijirea necesara iarna ca sa te poti pregati pentru urmatorul sezon?

Nu piliti prea puternic


In timp ce exfolierea este o buna metoda de a combate pielea uscata, este important sa nu o exfoliezi prea puternic. Orice ciupitura au nevoie de timp de vindecare si se poate infecta. Iti recomandam mai degraba sa pilesti usor in fiecare saptamana, decat sa exagerezi intr-una singura.

Pastreaza-ti picioarele uscate dupa hidratare


Acesta poate sa para un sfat ciudat, atunci cand vorbim de piele uscata, dar este important pentru sanatatea pielii sa eviti sa-ti tii picioarele in conditii umede.

Nu mai este cazul sa te nelinistesti din cauza pielii uscate a picioarelor. Introdu o rutina simpla de hidratare si urmareste aceste sfaturi practice ca sa-ti mentii picioarele fine, cu aspect sanatos si gata de plimbat.