Pentru seri reusite de distractie: Evita bataturile!

 

Seara mult asteptata de iesit in oras a sosit. Ai pregatit cu atentie rochia, make-up-ul si parul, dar cu pantofii cum ramane? Picioarele tale sunt pregatite? Pantofii cu toc iti dau un aer de eleganta, dar rigiditatea lor iti creeaza des disconfort si chiar durere. Tine cont de cateva sfaturi si evita neplacerile cauzate de bataturile picioarelor.

Ce este o batatura?


Bataturile piciorului sunt portiuni de piele moarta care cauzeaza o senzatie de durere atunci cand mergi sau stai in picioare o perioada lunga de timp, in special cand poti o pereche noua de incaltaminte sau pantofi cu toc.

Bataturile au forma unui con inversat, cu “punctul” din interior care apasa pe terminatiile nervoase. Acest lucru declanseaza durere si disconfort, mai ales atunci cand mergi sau daca mai porti si pantofi cu toc.

De ce apar bataturile?


Bataturile sunt cauzate de o frictiune constanta dintre picioare si suprafata tare a interiorului pantofilor. Aici mai adaugam si presiunea zilnica la care sunt supuse. Daca te numeri si printre persoanele cu o structura mai osoasa a piciorului, se mareste riscul de a dezolta aceasta afectiune, din cauza lipsei de amortizare naturala.

Cum combati bataturile?


Mai intai de toate, inainte sa cumperi o pereche noua de pantofi, asigura-te ca ti se potrivesc corespunzator. Daca simti ca te strang inca din primul moment, sansele de inrautatire sunt garantate, precum si riscul de aparitie a bataturilor.

Daca vrei sa previi durerea si disconfortul, poti sa introduci niste pernite din gel in incaltaminte ca sa reduci presiunea asupra bataturilor si zonelor cu probleme.

Durerile de picioare vor fi greu de suportat la sfarsitul serii? Trebuie doar sa iei cu tine, intr-o sacosica, o pereche de balerini. Daca ii ai la indemana, oricand poti sa inlocuiesti pantofii cu toc si sa eliberezi presiunea.