Pastreaza mirosul fresh al incaltamintei in perioada rece

 

Din cauza ploii pantofii se pot uda, iar caldura din interiorul lor poate duce la transpirarea piciorului. Vom vorbi despre potentialele cauze ce pot provoca transpiratie si ce metode putem gasi pentru a-i face fata.

Se poate ca tu sa nu mai simti caldura, dar picioarele tale sa transpire inca - mai ales daca porti sosete ori incaltaminte nepotrivite. Daca umezeala conduce la racirea picioarelor, atunci inseamna ca pastrarea picioarele uscate garanteaza ca ele vor ramane mereu frumoase si calde.

Poarta sosetele potrivite


Incearca sa iei in picioare sosetele in care te simti cel mai bine. Sosetele mai groase, nu iti vor face neaparat mai bine, ba din contra, uneori nu vei putea sa misti liber degetele de la picioare. Care material este cel mai bun? Cel din lana de oaie este usor si nu te va manca pielea, mai mult, vei avea o temperatura regulata, are rol anti-bacterian si nu-ti transpira piciorul in el.

Cheia este sa preferi lana inaintea bumbacului. Nu numai ca bumbacul absorbe transpiratia foarte repede, dar pierde si din căldura cand este umezeala. Lana reuseste sa absoarba si sa respinga umiditate intr-un mod care tine piciorul uscat.

Este recomandat sa ai la tine o pereche de sosete, pe care sa o folosesti cand ai piciorul transpirat.

Incaltamintea de sezon potrivita


Daca vrei sa porti sosete mai groase, asigura-te ca pantofii sunt suficienti de mari incat sa stea piciorul comod. Alege o talpa de cauciuc, in detrimetrul uneia de piele.

Este bine sa utilizezi un deodorant antiperspirant pentru picioare, iar sprayul pentru picioare Scholl Fresh Step Spray este alegerea potrivită. Acesta neutralizeaza mirosurile și ajuta la mentinerea picioarele uscate.

Incaltamintea din piele este buna daca nu mergi pe portiuni umede. Daca mergi prin umezeala, indicat este sa alegi materiale complet impermeabile. Alege pantofii cu captusala detașabila și ia la tine șosete, pentru a le putea schimba la nevoie. O alta varianta este alegerea branturilor. Astfel, poti sa faci o diferenta clara despre cum te simti atunci cand iti e frig la picioare si cum te simti cand ai puse branturile.