Miturile prevenirii mirosului neplacut al picioarelor

 

In popor, de-a lungul timpului, s-au creat o serie de povesti si sfaturi legate de ingrijirea picioarelor, dar care sunt mai mult sau mai putin adevarate. Ca sa-ti faci o idee mai clara, iti vom prezenta cateva mituri asociate picioarelor si vom discuta despre lucrurile concrete din spatele fictiunii!

Mitul 1: Transpiratia cauzeaza mirosul neplacut al picioarelor


Poate crezi, ca multi altii, ca transpiratia uscata sau excesiva este cauza mirosului neplacut al picioarelor. Asta nu este complet gresit, din moment ce piciorul este partea corpului cu cele mai multe glande sudoripare. Cu toate acestea, mirosul neplacut este cauzat de o bacterie. Ea practic se mixeaza cu transpiratia si actioneaza ca un mediu care transfera mirosul.

Poarta sosete in care picioarele pot sa respire corespunzator, confectionate din materiale naturale – ajuta la evaporarea rapida a transpiratiei.

Mitul 2: Mirosul neplacut al picioarelor este mai accentuat la barbati


Acest mit a pornit de la imaginea stereotipica a vestiarelor din salile de sport. Nu exista niciun fundament real care sa arate ca mirosul neplacut al barbatilor este mai pronuntat. Mai mult decat atat, femeile au chiar mai multe glande sudoripare.

Mitul 3: Pudra de copii opreste transpiratia piciorului


Pudra de copii este o pudra de talc amestecata cu parfum. Rolul ei este sa absoarba o cantitate limitata de umezeala si sa faca tesutul mai fin si placut. Unele pudre pot sa absoarba transpiratia, dar asta nu opreste acumularea bacteriilor care conduc la aparitia mirosului neplacut.

Mitul 4: Apa de gura sau alte remedii din casa ajuta mirosul neplacut al piciorului


Sunt persoane care cred ca anumite produse din casa, precum apa de gura sau uleiul de eucalipt, pot sa “ucida” mirosul “neprietenos” al picioarelor. Trebuie sa stii ca daca produsele nu sunt create special pentru picioare, ele pot face mai mult rau decat bine.

Scholl te ajuta sa previi mirosul neplacut al picioarelor cu o formula care a fost testata si dovedita. Este vorba de Scholl Fresh Step Spray impotriva transpiratiei, un deodorant anti-perspirant cu formula duo-activa ce elimina instant mirosurile neplacute si asigura protectie timp de 24 de ore. In plus, spray-ul asigura protectie impotriva mirosului si a umezelii datorita agentilor antibacterieni si antifungici din care este alcatuit.