Istoria unghiilor frumoase

 

O manichiura sau o pedichiura perfecta este cea mai simpla metoda prin care poti sa te accesorizezi. Atentia acordata unghiilor a devenit tot mai populara, dar de unde isi trage originea aceasta obsesie?

Arunca o privire prin istoria ingrijirii unghiilor si vei afla ce instrumente se foloseau in vremurile trecute.

Cand a inceput totul?


Obiceiul de a avea unghii bine intretinute era un obicei important in aristrocratia timpurilor indepartate. Chiar si Cleopatra folosea henna pentru colorarea unghiilor in rosu, simbolizand astfel statutul sau. Pe de alta parte, in China antica oamenii obisnuiau sa-si lase unghiile lungi si considerau ca acest lucru le scoate importanta in evidenta.

Dupa revolutia industriala din secolul 19, tehnologia a devenit mai avansata si noi instrumente pentru unghii au inceput sa apara. Multe femei s-au ocupat acasa de unghiile lor, folosind diferite foarfece si instrumente metalice. La sfarsitul anilor 1800, in America, au aparut saloanele specializate in ingrijirea unghiilor, unde mergeau persoanele care acordau importanta acestei parti ale modei.

Cand industria filmului a fost lansata si actritele de la Hollywood au etalat o manichiura impecabila, in diferite culori, industria produselor si instrumentelor dedicate unghiilor a explodat.

Ingrijirea unghiilor astazi


In zilele noastre ingrijirea unghiilor a devenit un tabiet la fel de important ca si spalatul dintilor, iar oferta serviciilor si produselor de ingrijire este uriasa. Nu mai trebuie sa cheltui o avere, la un salon costisitor, ca sa obtii unghii perfecte.

Este esential sa iti creezi o rutina de ingrijire a unghiilor, pentru ca doar asa le poti mentine aspectul lucios si sanatos. Acum beneficiezi de o serie nelimitata de produse, trebuie doar sa le alegi pe cele mai potrivite.

Scholl Unghiera: Taie inclusiv unghiile tari sau groase. Strange automat resturile taiate. Designul special pentru taiere dreapta poate ajuta la prevenirea aparitiei unghiilor incarnate. Manerul easy-grip asigura o utilizare sigura si precisa.

Sistemul electronic de ingrijire a unghiilor: Unghiile naturale si stralucitoare se obtin acum fara efort. Cu noul Sistem Electronic pentru Ingrijirea unghiilor Velvet Smooth de la Scholl pentru unghii cu efect WOW la picioare si la maini. Acesta are trei capete diferite pentru pilire, netezire si lustruire.

Cum functioneaza: Sistemul electronic de ingrijire a unghiilor Scholl Velvet Smooth este livrat cu o pila electronică pentru unghii cu 3 capete interschimbabile pentru pilire, netezire si lustruire, destinat unghiilor de la maini si picioare. Acesta functioneaza cu 1 baterie de tip AA (inclusa). Pentru o finisare perfecta, exista uleiul pentru cuticule si unghii, imbogatit cu un complex hranitor de 7 uleiuri.