Evita calusurile! Pentru picioare frumoase ai grija de pielea ingrosata

 

Viata isi pune mereu amprenta asupra picioarelor, iar noi nu le oferim intotdeauna atentia cuvenita. Desi acestea au propriul mecanism de aparare, el nu este si suficient de eficient.

Calusurile formeaza un fel de armura impotriva frictiunii repetate. Daca nu s-ar ingrosa, pielea s-ar rupe si ar sangera.

Sub presiune


Calusurile se dezvolta pe portiunile de piele cu expunere mai ridicata la presiune si frictiune. Pielea se acumuleaza si in acea zona devine mai dura.

Daca pielea devine prea groasa, calusurile incep sa doara atunci cand se supun greutatii. Ele se pot dezvolta oriunde, dar calcaiul si partile laterale ale degetelor sunt cele mai predispuse.

Calusurile mai au si tendinta de ingalbenire, in timp ce pielea uscata a piciorului este in general alba sau rosie (daca este iritata).

Creeaza o rutina de ingrijire


Ca sa opresti inrautatirea calusurilor, este important sa le tratezi si sa adopti o rutina de ingrijire. Primul pas consta in eliminarea celulelor moarte, ca presiunea sa se poata elibera.

Scholl Velvet Smooth Express Pedi cu cristale de diamant este o pila electronica care se utilizeaza foarte usor, o metoda perfecta de eliminare a pielii ingrosate.

Trebuie sa ai in vedere si hidratarea regulata a picioarelor. Pielea uscata se poate agrava si poate provoca infectii. Crema hidratanta Scholl Velvet Smooth contine ingrediente si vitamine capabile sa asigure picioarelor o senzatie de catifelare intreaga zi.