De ce este important sa indepartezi pielea ingrosata a picioarelor?

 

Picioarele ne "cara" zilnic in "spate", dar nu le ingrijim atat cat ar trebui, ba chiar le neglijam uneori. Chiar daca sunt adesea scoase din vedere, trebuie sa avem grija sa nu le scoatem si din minte. Acest lucru poate afecta frumusetea si bunastarea picioarelor tale, insa noi te invatam cum sa nu ajungi in acel punct. Cheia esentiala in acest demers are la baza o rutina simpla de ingrijire.

Ce este pielea ingrosata a piciorului?


Portiuni de piele ingrosata si ingalbenita pot sa apara in jurul calcaiului. Aceasta piele este destul de tare si nu e atat de sensibila la atingere. Zonele respective, cu denumirea de calusuri, sunt mai putin definite decat bataturile (care au un aspect mai fin). Pielea groasa se dezvolta atunci cand aceasta se freaca de ceva (cum ar fi un pantof stramt), ceea ce duce la formarea bataturilor pe partile osoase ale picioarelor, asupra carora se pune cea mai mare greutate atunci cand mergi. Astfel, mersul descult sau alergatul, poate accelera formarea calusurilor. Acesta este motivul pentru care atletii sunt mai predispusi la ingrosarea pielii picioarelor.

Cum se poate inlatura?


Inlaturarea pielii groase este simpla cu pila Scholl Velvet Smooth. Aceasta poate fi usor adaptata nevoilor tale, indiferent daca ai pielea foarte ingrosata sau doar vrei sa previi acumularea ei. Capatul rotativ pe baza de Micralumina™ are particule micro-abrazive ce permit utilizarea cu succes a pilei pentru o perioada indelungata.

De ce este important?


Pe langa increderea si siguranta ca iti poti etala picioarele, prevenirea pielii ingrosate a picioarelor este importanta si din alte motive. Bataturile si acumularile de piele tare a piciorului sunt capabile sa reduca sensibilitatea piciorului pe lunga durata. Daca nu se trateaza, pielea se usuca, se umfla si chiar se poate fisura; acest lucru este mai dureros decat ti-ai imaginat si poate conduce la probleme serioase de piele.

Cum te asiguri ca eviti ingrosarea pielii?


Sunt cateva metode prin care previi formarea pielii ingrosate a picioarelor:

  • 1. Poarta incaltaminte care iti vine corespunzator.
  • 2. Raspunde prompt daca apare o durere a piciorului, asta poate indica o problema viitoare.
  • 3. Usuca-ti corect picioarele dupa dus si asigura-te ca pielea ramane sanatoasa si frumoasa.
  • 4. Gaseste-ti o rutina de ingrijire care ti se potriveste. Picioarele tale pot sa arate frumos zi de zi, cu minim de timp si efort.