Cum sa tratezi ciupercile unghiei

 

Ciupercile pot afecta orice unghie, insa cel mai des apar la cele de la picioare. Aceasta infectie poate fi provocata de mai multe tipuri de ciuperci, precum candidele (se poate ajunge la candidoza) sau dermatofitele (ce pot provoaca asa conditia numita “piciorul atletului”). Ciupercile apar atunci cand sporii isi gasesc loc intre unghie si pielea de sub aceasta si se hranesc cu piele sau cu keratina din unghie.

In general, aceasta infectie nu are si simptome fizice, precum mancarimea, insa daca nu este tratata poate provoca durere si disconfort. Mai mult decat atat, daca nu o tratezi la timp, ciuperca poate sa iti distruga complet pielea de sub unghie.

Infectia unei unghii este usor de observat: unghia va incepe sa se ingroase, isi poate schimba culoarea sau chiar se poate indeparta de pielea de dedesubt.

Cum iti dai seama ca unghia ta a fost infectata cu o ciuperca


• Unghia isi pierde aspectul natural

• Apare o decolorare in jurul unghiei

• Apar pete albe sau galbene in mijlocul unghiei

• Unghia se ingroasa si devine mult mai fragila

• Observi ca unghia incepe sa se indeparteze de piele

• Simti un disconfort atunci cand te incalti, mergi sau stai mai mult timp in picioare

Este foarte important sa actionezi imediat ce simti aceste simptome. Cu cat infectia va progresa, va fi si mai greu de suportat. Exista cazuri in care a durat cativa ani ca unghia sa se vindece complet.

Cum tratezi ciupercile unghiei

Scholl pentru tratarea ciupercilor unghiei este solutia ideala pentru a scapa de aceasta problema. Pe langa tratament, inarmeaza-te si cu multa rabdare.
Scholl pentru tratarea ciupercilor unghiei are un sistem unic a carui eficienta a fost dovedita stiintific. Tratamentul este discret, usor de aplicat, iar formula permite patrunderea adanca in unghii, distrugand orice urma de ciuperca. Tratamentul ofera, de asemenea, protectie impotriva raspandirii acesteia sau a reaparitiei ei.

In prima luna, sfatul nostru este sa aplici solutia o data pe zi, timp de 7 zile la rand. Dupa finalul celor 4 saptamani, recomandarea noastra este sa folosesti solutia direct pe unghia infectata o data pe saptamana, timp de 9 luni, pana la disparitia decolorarilor. De asemenea, nu este recomandat sa folosesti lacul de unghii sau unghii artificiale pe perioada efectuarii tratamentului Scholl.

Cum poti reduce riscurile aparitiei ciupercilor


Poate fi imposibil sa eviti complet aparitia ciupercilor, insa poti face cateva lucruri pentru a reduce riscurile. Evita umiditatea in incaltaminte si poarta papuci in zone precum dusurile comune sau piscine.

Este foarte important sa tratezi orice deteriorare a unghiei, pentru ca aceasta poate incuraja aparitia ciupercilor. Iti recomandam si sa iti dezinfectezi in mod frecvent incaltamintea. Daca observi orice simptom al aparitiei ciupercilor, trateaza-l imediat. Asa cum stii deja, acestea se raspandesc foarte repede, iar infectia odata instalata se trateaza greu.