Cum previi transpiratia picioarelor cand mergi la sala?

 

Nu lasa ca transpiratia piciorului sa te doboare. Urmeaza sfaturile noastre despre prevenirea transpiratiei si bucura-te in voie de timpul petrecut la sala de sport.

Este normal sa transpiri, in special cand faci sport. Tine cont de faptul ca picioarele tale au peste 500,000 de glande sudoripare (mai mult decat orice alta parte a corpului) si produc zilnic mai mult de doua cani de transpiratie.

Transpiratia se evapora usor in alte parti ale corpului, dar in cazul picioarelor este mai greu, din cauza sosetelor si a incaltamintei. Bacteria numita Bromodosis creeaza mirosul neplacut si se dezvolta in conditii de umezeala, intuneric si caldura.

Ponderea populatiei care sufera de transpiratie excesiva (hiperhidroza) este de 2-4%, ceea ce duce la o inrautatire a problemei. Daca observi ca transpiri prea mult, si produsele antiperspirante nu te ajuta, iti recomandam sa consulti medicul de familie.

Transpiratia este o functie normala si importanta deoarece permite reglemantarea caldurii corpului. Pentru a face fata transpiratiei piciorului, precum si a mirosului neplacut de dupa sala, urmeaza pasi simpli de ingrijire de mai jos.

1. Alege cu atentie sosetele


Materialele naturale din bumbac sunt absorbante si permit piciorului sa respire. Exista si sosete special create pentru alergat, cu tehnologie ridicata de absorbtiei a umiditatii. Nu fi tentat sa porti incaltaminte fara sosete, chiar daca poate consideri ca lasi aerul proaspat sa circule imprejurul piciorului, astfel exista o predispunere mai mare la umiditate.

2. Pastreaza o igiena corespunzatoare

  • Spala-ti zilnic picioarele in apa calduta cu sapun delicat
  • Pastreaza-ti unghiile scurte si ingrijite
  • Indeparteaza regulat pielea moarta

3. Schimba zilnic sosetele si incaltamintea


Nu uita ca trebuie sa-ti schimbi zilnic sosetele. Chiar si mai des, daca mergi la sala de sport.

Incearca sa nu porti aceeasi pereche de incaltaminte zi de zi, ca sa se poata usca si aerisi corespunzator.

Ca masura de protectie aditionala, poti folosi un tratament antiperspirant precum Scholl Fresh Step Spray pentru picioare. Este suficient sa pulverizezi de fiecare data cand este nevoie. Ajuta la neutralizarea oricarui miros neplacut si pastreaza piciorul uscat toata ziua.