Cum elimini bataturile picioarelor

 

Bataturile sunt mici acumulari de piele ingrosata care se formeaza la nivelul picioarelor ca urmare a unei presiuni si frecari repetate. Acestea pot fi cauzate de incaltamintea fixa sau necorespunzatoare. Se intalnesc frecvent pe varfurile si talpa piciorului. Pot sa apara si sub forma de monturi.

Cum recunosti bataturile

Bataturile sunt des confundate cu calusurile, dar sunt relativ diferite. Calusurile sunt mai mari si nu au marginile prea definite. Batatura arata ca un mic cerc ingalbenit de piele ingrosata si poate fi foarte dureroasa. Ele se pot dezvolta pe talpa sau pe lateralele degetelor de la picioare, dar pot sa apara oriunde.

Ce este o batatura mai exact


Acolo unde pielea se comprima intr-o zona concentrata, apare durerea. Spre deosebire de un calus, unde numai pielea de la suprafata se intareste, in cazul unei bataturi tesutul se poate intari pana la os. Prin urmare, de fiecare data cand presiunea este plasata in acea zona, are loc un transfer catre nervii din jurul osului.

Sunt doua tipuri de bataturi: dure si moi. Diferentele lor te vor surprinde – bataturile dure sunt predispuse sa apara la nivelul degetelor mici, din cauza unei incaltaminte neadecvate. Acest lucru le confera o senzatie de duritate. Bataturile moi se formeaza intre degete, pentru ca transpiratia din acea zona pastreaza umiditatea.

Se pot preveni bataturile

Poti sa previi bataturile daca te asiguri ca porti incaltaminte potrivita si daca acorzi mai multa atentie piciorului. Cand observi ca pantoful se freaca de picior si pune presiune intr-o zona specifica, incearca sa nu mai porti acea pereche.

Ce faci daca ai o batatura


Primul lucru pe care trebuie sa il faci, atunci cand ai o batatura, este sa inlaturi cauza. Aceasta nu se va ameliora decat daca sursa presiunii se elimina permanent. Afla ce cauzeaza formarea bataturii si ai grija sa nu inrautateasca situatia.

Tot ce trebuie sa faci este sa o aplici usor in fiecare zi, pentru a sparge pielea dura care se formeaza, si mai apoi sa folosesti o racleta pentru a exfolia straturile superioare o data la 3 zile. Afla mai multe despre linia de produse Scholl pentru bataturi direct aici.