Cele mai bune metode de a trata calcaiele crapate

 

Craparea calcaielor este o problema cu care multi se confrunta. Este important sa afli ce cauzeaza aparitia calcaielor crapate, ca mai apoi sa alegi metoda de tratare eficienta.

Identificarea calcaielor crapate


Craparea calcaielor este un simptom al pielii uscate. Ea apare atunci cand pielea devine dura si descuamata, din cauza lipsei de hidratare. Daca picioarele sunt supuse presiunii statului in picioare, aceasta descuamare se accentueaza si pot sa apara fisuri, care se extind mai adanc in straturile pielii.

Pielea crapata poate fi cauzata si de taieturi si zgarieturi care nu s-au vindecat corespunzator.

Cauzele calcaielor crapate


Primul pas in abordarea calcaielor crapate este eliminarea sursei daunatoare. Din moment ce nu esti intotdeauna in masura sa previi taieturile si zgarieturile, sunt cateva actiuni pe care le poti lua pentru a preveni uscarea pielii.

  • Schimbarea sezonului
    Craparea pielii si a calcaielor se asociaza cel mai mult cu lunile de iarna. Si asta pentru ca vremea rece si uscata deshidrateaza pielea de pe tot corpul, si pe cea a picioarelor.
  • Baile
    Baile fierbinti si lungi pot indeparta, de asemenea, uleiurile naturale ale pielii. Aceste uleiuri sunt esentiale pentru mentinerea umiditatii pielii si prevenirea uscarii ei. Este indicat sa optezi mai mult pentru dusuri, decat pentru bai, si sa le limitezi la cateva minute. Aplica Scholl crema de hidratare, rezultatul este refacerea instant a picioarelor care vor fi fine si catifelate.
  • Sapunurile dure
    La fel ca si apa fierbinte, sapunurile pot elimina uleiurile esentiale ale pielii. Este tentant sa-ti speli picioarele riguros cu sapunuri dure, in special cand vrei sa combati mirosul neplacut (desi acestea ar trebui tratate cu produse specifice). Craparea pielii poate fi evitata daca acorzi atentie modului de ingrijire si daca folosesti produse care mentin protectia sa naturala.
Tratarea calcaielor crapate


Daca suferi de calcaie crapate, poti sa sprijini procesul natural de regenerare al corpului prin folosirea unei creme specifice de hidratare, precum Scholl pentru tratarea calcaielor crapate cu Keratina. Aplica produsul pe pielea curata de doua ori pe zi si imbunatatirile nu vor intarzia sa apara.

Este important sa incepi tratamentul cat mai devreme posibil, deoarece craparea calcaielor este o problema care se poate inrautati si care in timp devine mai dureroasa.

Crema Scholl nu trebuie aplicata in cazul in care calcaiele au inceput sa sangereze, sa se inflameze sau sa se infecteze, iar consilierea ar trebui sa vina din partea unui cadru medical calificat. Daca iritarea apare in timpul utilizarii acestui produs, se intrerupe utilizarea si se apeleaza la un profesionist din domeniul sanitar. Pentru a preveni craparea pielii, iti recomandam sa folosesti cu regularitate o crema de hidratare si sa indepartezi pielea moarta care se acumuleaza.

Nu ai niciun motiv sa suferi si sa te lupti cu astfel de probleme! Ia in considerare sfaturile noastre de prevenire si tratare a calcaielor crapate, pentru a-ti mentine picioarele in perfecta stare de sanatate.