Ingrijirea si frumusetea picioarelor: mituri demascate

 

Cunosti cu adevarat cele mai bune metode pentru intretinerea picioarelor? O sa te ajutam sa descoperi care dintre miturile cunoscute sunt si adevarate, in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea picioarelor tale.

1. Pilirea pielii groase se face atunci cand este uda sau uscata?


Modul in care alegi sa pilesti pielea groasa depinde de locul in care te afli. Daca preferi sa tii trusa de ingrijire in baie, este mai la indemana sa folosesti pila pe pielea uda. Daca indepartezi pielea groasa atunci cand picioarele sunt uscate, atunci noi iti recomandam sa utilizezi o pila electrica. Incearca Scholl Velvet Smooth cu cristale de diamant pentru picioare cat mai fine si cu minim de efort.

2. Pilirea pielii se face in fiecare saptamana


Da, este adevarat. Este mult mai bine sa ai un regim regulat de ingrijire si sa-ti pilesti picioarele putin si des, ca sa impiedici acumularea de piele moarta. Incearca sa faci acest lucru atunci cand picioarele sunt curate, dupa o baie sau un dus. Trebuie doar sa rezervi putin timp in fiecare saptamana pentru a indeparta pielea groasa si sa te bucuri de picioare frumoase si sanatoase.

3. Unghiile incarnate apar din cauza taierii gresite


Da, asa este. Taierea incorecta a unghiilor poate cauza probleme. Foloseste intotdeauna taieturi drepte si pileste fin marginile ascutite. Nu fi niciodata tentat sa indrepti colturile unghiei cu foarfeca, pentru ca pot apărea probleme. Mai mult, atunci cand vor creste din nou, unghiile ar putea sa creasca gresit, si asta cauzeaza durere si disconfort.

4. Pila si buffer-ul subtiaza unghia


Nu, nu neaparat. Tine mai mult de tehnica ta decat de actiunea in sine. Trebuie sa te asiguri ca modul de pilire nu afecteaza sanatatea unghiilor. Pileste mereu intr-o singura directie, altfel se pot subtia si chiar se pot rupe. Pentru un tratament profesional la tine acasa, incearca pila electronica Scholl Velvet Smooth. Capatul rotativ pe baza de Micralumina™ are particule micro-abrazive ce permit utilizarea cu succes a pilei pentru o perioada indelungata.

5. Taiatul cuticulelor are un efect negativ


Este adevarat. Expertii descurajeaza taierea cuticulelor. Acestea formeaza o bariera pentru protejarea unghiilor, deci taierea lor atrage riscul infectiilor, in special cand se elimina prea mult. Pe de alta parte, atunci cand vor creste din nou, cuticulele pot fi putin uscate si crapate, iar asta poate conduce la o infectie. Daca totusi vrei sa faci ceva in privinta lor, incearca doar sa le impingi putin cu un betisor din lemn.

6. Hidratarea picioarelor se face la fel de des ca cea a fetei


Este o realitate. Daca vrei sa ai picioare frumoase, fine si cu un aspect sanatos, hidratarea zilnica este o parte esentiala a regimului de ingrijire. Aplica formula special creata pentru picioare, cu ingrediente intens hidratante, ca sa actioneze profund asupra pielii groase. Dupa ce faci baie sau dus, concentreaza-te pe masarea zonelor cu probleme.