Poate încălțămintea să-ți provoace dureri de călcâie?

 

Tuturor ne place așa de mult să ne lăudăm cu noua pereche de pantofi. O nouă pereche de pantofi sport te va face să alergi mai mult dimineața, iar nimic nu se compară cu încrederea pe care o capeți purtând noua pereche de pantofi cu toc pe care ți-ai cumpărat-o pentru interviul pe care trebuie să-l susții.

Însă, trebuie să avem mare grijă de picioarele noastre și să luăm cea mai bună decizie când ne cumpărăm încălțăminte. Dacă noua încălțăminte nu ți se potrivește ca mărime sau îți provoacă alte neplăceri, poți avea probleme pe parcurs. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra activităților tale de zi cu zi sau te pot opri din a dansa “cât te țin picioarele”. De aceea, îți prezentăm diferite tipuri de pantofi îți pot provoca dureri și cum poți să scapi de această problemă.

Pantofii de alergat sau mers


Când vine vorba de pantofii sport sunt diverse modele special concepute pentru diferitele activități, fie că este vorba de mers pe o lungă distanță, de antrenamente sau alergat. Ele pot varia în funcție de nivelul de pregătire, precum și de tipul de teren pe care te antrenezi.

Pantofii pentru mersul pe jos și cei pentru alergat îți oferă un sprijin suplimentar pentru a minimiza presiunea plasată pe mușchii de sub călcâi, oferind un strat moale care ajută la evitarea durerii de călcâie. În cazul pantofilor sport există o mare varietate de stiluri din care poți alege - un magazin de articole sportive bun ar trebui să fie bine informat și să te ajute să găsești perechea potrivită.

Tocurile


Este oficial: poți să porți tocuri. Din păcate, nenumărate perechi de pantofi cu toc stau mai mult timp ascunse în garderobă, în loc să te ajute să fii mai încrezătoare. Multe femei renunță la ele deoarece le provoacă dureri de picioare și oboseală. Indiferent de tipul de pereche pe care îl alegi, este important ca acestea să ți se potrivească în totalitate.

Atunci când ești la cumpărături încercă ambele perechi de pantofi, atât stângul cât și în dreaptul (cele mai multe dintre noi au un picior mai mare decât celălalt!). Din fericire, Pernițe din gel transparent party feet™ ultra slim poți purta pantofi cu toc din ce în ce mai des. Acestea împiedică frecarea pantofului de călcâi și le protejează prin oprirea alunecării pantofilor, protejându-ți călcâiele de efectele frecării.

Pantofii de lucru robuști


De la ofițerii de poliție până la cei care lucrează în industria construcțiilor, mulți dintre noi petrec multe ore în picioare în timpul zilei de lucru. Pentru unii, mai ales cei care lucrează în aer liber, acest lucru însemnă purtarea de încălțăminte robustă, tare, greoaie. Presiunea acestor pantofi poate duce adesea la dureri de picioare, la sfârșitul zilei de lucru.

Este important să alegi o pereche cu un interior capitonat, care acționează ca un amortizor de fiecare dată când picioarele fac contact cu solul.

Fie că lucrezi, dansezi sau alergi, chiar și cei mai duri pantofi vor ceda în timp, oferind mai puțin sprijin picioarelor. Pentru sportivi, este recomandat schimbarea încălțămintei o data la șase luni. Dacă alegi să-ți schimbi constant încălțămintea, poți să te bucuri mai mult timp de pantofii preferați. Alegerea încălțămintei nu este deloc una ușoară și trebuie să avem în vedere multe aspecte.